پکیج دیواری دستگاهی است که با دریافت آب سرد و یا حتی با دمای معمولی و انجام پردازش های خاص به کمک مبدل ها آب گرم را به لوله ها و رادیاتورها می رساند. در شرایط نرمال فشار پکیج باید بین ۰٫۷ تا ۱٫۵ بار باشد که با توجه به شرایط جوی و حتی شهر محل سکونت این عدد ممکن است در همین بازه متفاوت قرار گیرد.
دلیل زیاد شدن فشار پکیج چیست؟
به همین دلیل توصیه می شود در شرایط دوره ای منظم مثلاً هر ۱۰ روز یکبار نیم نگاهی به گیج فشار بیندازید و آن را چک کنید. به محض این که مشاهده کردید که فشار پکیج افت پیدا کرده است با باز کردن شیرپرکن آنرا تنظیم کنید ولی در صورت زیادشدن فشار پکیج روی عددی که تنظیم کرده اید موارد زیر را چک کنید و آن را با یک کارشناس و تعمیر کار پکیج در میان بگذارید.
توجه داشته باشید که به دلیل بسته بودن مدار و پکیج با افزایش دما بیشتر از ۶۰ درجه، فشار چکیج هم بالا می رود، نهایتا تا ۰٫۵ شماره، مثلا اگر فشار پیکج را روی ۱ بار تنظیم کرده باشید ممکن است تا ۱٫۵ بار افزایش پیدا کند که کاملا طبیعی است.
۴ علت و دلیل بالا رفتن فشار پکیج دیواری چیست؟
پکیج دیواری در هر منزل نوساز با هر متراژی خودنمایی می کند، البته که در منازل قدیمی ساز نیز پکیج باز به چشم می آید. از نظر کارشناسان فنی و تخصصی این مجموعه پنج علت برای افزایش فشار پکیج وجود دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. خراب بودن مبدل، آسیب دیدگی و یا باز کردن شیر پرکن، سوراخ بودن و شارژ نداشتن منبع انبساط و خرابی مانومتر (فشارسنج) می باشد.
سوراخ شدن یا خرابی مبدل پکیج دیواری
پکیج ها در دو مدل تک مبدله و دو مبدله تولید می شوند. ممکن است به هر دلیلی مانند سوراخ شدن هر یک از مبدل ها، پکیج دچار آسیب سطحی و یا حتی جدی شود. حساسیت کار در سیستم های گرمایشی تک مبدله بیشتر خواهد بود زیرا به محض آسیب رسیدن به آن قطعه مهم و اساسی درصد خرابی ممکن است افزایش یابد.
سوراخ بودن و شارژ نداشتن منبع انبساط
فشار طبیعی منبع انبساط در هنگامی که آبی در آن وجود ندارد بین ۰٫۶ تا ۱ بار است. در صورت سوراخ بودن و شارژ نداشتن منبع انساط فشار پکیج همواره بالا و پائین می شود و مشکلاتی را برای پکیج و فرد استفاده کننده ایجاد می کند. در صورت مشاهده این مشکل را با سرویسکار پکیج در میان بگذارید.
خراب شدن یا باز گذاشتن شیر پرکن
شیر پرکن از قطعات مهمی است که در صورت مشاهده نشتی آب در این قسمت، آن را جدی بگیرید. باز کردن این شیر موجب افزایش فشار خواهید شد و حتما پس از تنظیم فشار آن را کاملا ببندید. در صورت وجود خرابی در این قطعه نیز درصد افزایش فشار پکیج نیز ممکن است بیشتر شود.
شیر پرکن مخالف عقربه های ساعت باز و موافق عقربه های ساعت بسته می شود.
خرابی مانومتر یا فشار سنج
در صورت خرابی فشار سنج فشار نمایش داده به وسیله آن اشتباها بالا یا پائین تر از فشار داخل دستگاه می باشد که باید توسط سرویسکار عیب یابی و رفع عیب گردد.
در صورت بالا رفتن فشار پکیج به هر دلیلی از موارد فوق و گذشتن فشار از ۳ بار شیر اطمینان (تخلیه) پکیج برای آسیب ندیدن قطعات داخلی عمل کرده و آب اضافی پکیج را تخلیه می کند.
آیا بالا رفتن فشار پکیج خطرناک است؟
همانطور که بیان شد این دستگاه به گونه ای طراحی شده است که در صورت آسیب دیدن به شما اخطار می دهد. این کار را از طریق نشتی و یا عدم تولید آب گرم انجام می دهد. برای جلوگیری از آسیب جدی به دستگاه پیشنهاد این است که هر ۱۰ روز یکبار نیم نگاهی به پنل آن بیندازید اما لازم است بگویم خطری شما را تهدید نمیکند، بلکه با کنترل و نظارت بر آن می توانید هزینه تعمیر و نگهداری آن را کاهش دهید. از مواردی که ممکن است به علت سهل انگاری پدید آید می تواند مواردی مانند زیر باشد…
- خوردگی و پوسیدگی لوله ها
- آسیب دیدن خود دستگاه و قطعات درونی
- نم دادن دیوار و آسیب به دیوار به دلیل نشتی
اقداماتی که برای کاهش فشار پکیج لازم است…
می توانید این کار را به ۲ صورت انجام دهید
- اولین و ساده ترین روش، باز کردن شیر هواگیر یکی از رادیاتورهای منزل و تخلیه آب از آن است تا فشار پکیج به ۱٫۵ بار برسد.
روش دوم سریع تر از روش قبلی و البته کمی سخت تر است
- پکیج را خاموش کنید
- شیر ورودی آب سر را ببندید
- یکی از شیر های آبگرم بهداشتی منزل را باز کنید
- شیر پرکن را باز کنید، فشار چکیج شروع به پائین آمدن می کند
- زمانی که به ۱٫۵ بار رسید شیر پرکن را ببندید
- آب سر را باز کنید
- دستگاه را روشن نمائید
بدون دیدگاه