وجود پکیج در هر بنا الزامی است و این نکته بر هیچ کس پوشیده نیست. این سیستم گرمایشی باید در شرایط خاص و مشخص قرار گیرد تا در روند خدمترسانی آن مشکلی پیش نیاد.
در این مقاله ۶ علت افت فشار پکیج را بررسی میکنیم. امیدواریم این مطلب بتواند به شما کمک شایانی بکند تا از پکیج به خوبی و بدون خرابی و یا آسیب دیدگی استفاده کنید. اصلی ترین عاملی که باعث می شود تا احتمال وقوع این اتفاقات را نزدیک به صفر کنید بررسی و نظارت بر آن است مثلا، هر ۱۰ روز یک بار به سراغ آن بروید و پنل آن را نگاه کنید.
در صورتی که همه چیز به مانند قبل بود، خیالتان آسوده باشد. اما روشن شدن یک چراغ ارور و افزایش و کاهش فشار بر روی اعلام شرایط نامناسب دستگاه است که نیازمند رسیدگی است. در نظر داشته باشید که هرچه فاصله بین بازدید ها بیشتر شود امکان رفع خرابی و تعمیر پکیج ممکن است دشوار تر باشد و یا حتی هزینه بیشتری را در بر بگیرد.
برای سرویس دوره پکیج و رسوب زدایی با آن با شماره ۰۹۱۲۵۵۴۶۳۶۸ تماس بگیرید.
علت افت فشار پکیج چیست؟
اولین نکتهای که در افت پکیج وجود دارد عمر آن است. توجه داشته باشد که پایین آمدن فشار در پکیج تازه خریداری شده و نو کاملاً قابل پیش بینی و طبیعی است و هر سه هفته یکبار رخ میدهد. با انجام روش هایی که بیان می شود به راحتی می توانید آن را مدیریت کنید.
نکته دیگر این است که در پکیج هایی که سه سال از زمان استفاده آنها می گذرد و یا عمر بیشتری دارند این روند شاید نسبت به دستگاه نو بیشتر اتفاق بیافتد و علت آن هم مستهلک شدن منبع انبساط باشد. ولی در هر صورت اگر فشار پکیج زودتر از هفته ای یکبار پایین بیاید عیب محسوب می شود و حتما باید آن را به یک سرویس کار پکیج بسپارید.
افزایش فشار پکیج در دستگاه های نو اصلا طبیعی نیست و گاها خرابی آفرین است.
نشتی در مدار بسته رادیاتور
نشتی در هر حالتی آسیب زننده است. اگر در فصل سرما و در حین استفاده از رادیاتور متوجه شدید که از آن آب خارج می شود و شدت آب این گونه است که در کمتر از ۲۴ ساعت یک ظرف آب جمع شود، حتما آن را بررسی کنید. کاهش فشار از اتفاقاتی است که در این شرایط رخ می دهد زیرا دستگاه در صدد جبران و رفع ایراد است.
فشار نرمال و طبیعی باید بین ۰٫۷ تا ۱٫۵ بار باشد. و این بازه در تمام طول سال یکسان است.
باز گذاشتن شیر پرکن
وظیفه اصلی این قطعه تنظیم فشار است. همیشه باید پس از تنظیم فشار دستگاه آن را کاملا ببندیم زیرا در صورت باز بودن می تواند باعث افزایش و یا کاهش فشار پکیج شود.
شیر پرکن مخالف عقربه های ساعت باز و موافق عقربه های ساعت بسته می شود.
نشتی از لوله هایی که از کف رد شده
ممکن است لوله هایی که در حین ساخت ساختمان استفاده شده اند، پوسیدگی شوند و در آنها نشتی رخ دهد. این نشتی برای لوله هایی است که عموماً برای رادیاتورها استفاده می شوند که احتمال وقوع آن بسیار کم است.
برای جلوگیری از آسیب دیدگی پکیج و قطعات مهم آن مانند مبدل اصلی و پمپ و… حتما هفته ای یکبار فشار دستگاه را چک کنید.
سوراخ بودن و شارژ نداشتن منبع انبساط
در هنگامی که دمای پکیج را بیشتر از ۶۰ درجه قرار دهیم احتمال سوراخی و یا آسیب دیدگی منبع انبساط وجود دارد و باعث افزایش یا کاهش فشار می شود که با تنظیم درجه می توانید این مورد را به خوبی مدیریت کنید. البته این نکته را بدانید که منبع انساط پکیج یک قطعه مصرفی بوده و عمر مفید آن ۴ الی ۵ سال است.
آب دادن لوله ها و اتصالات و قطعات پکیج
در صورتی که نشتی از هر یک از قطعات پکیج و یا اتصالات و لوله هایی که پکیج به واسطه آنها به مدار گرمایش متصل شده است وجود داشته باشد افت فشار پکیج را مشاهده می کنیم.
در این صورت اگر مقدار نشتی آب کم بود ۱ الی ۲ روز صبر می کنیم زیرا ممکن است به علت گرم بودن و املاح آب، نشتی پایان یابد و قطع شود. اما در صورتی که این مورد ادامه داشت حتما آن را با سرویس کار پکیج در میان بگذارید زیرا احتمال آسیب دیدن قطعات دیگر پکیج زیاد است.
سوراخ بودن مبدل حرارتی از درون
همه مواردی را که تا حالا ذکر کردیم بوسیله خود مشتری قابل رویت می باشد و نیازی به کمک سرویسکار برای تشخیص نشتی نیست. اما در صورت سوراخ بودن مبدل اصلی که مستقیما بر روی مشعل قرار دارد به علت حرارت زیاد و شعله نشتی آب همانجا با تبخیر و تبدیل به رسوب می شود.
این مورد الزاما باید توسط سرویس کار و با باز کردن درب محفظه احتراق چک شود تا در صورت سوراخ بودن مبدل در صورت امکان تعمیر و اگر سوراخ بودن آن زیاد باشد قطعه تعویض شود.
کلام آخر
هر یک از موارد گفته می تواند دلیل افت باشد. بررسی و رفع عیب و خرابی صرفا باید توسط سرویس کار ماهر و با تجربه صورت گیرد. اگر دانش کافی در این زمینه ندارید حتما آن را به متخصص اش بسپارید.
بدون دیدگاه